V Rajnochovicích mají učitelského sympaťáka roku. Nejvíc hlasů dostal Vladimír Švarc

27. březen 2020 10:27

Ámosem sympaťákem na internetu se stal Vladimír Švarc ze Základní školy v Rajnochovicích.

Učitel Základní školy v Rajnochovicích na Kroměřížsku Vladimír Švarc uspěl v soutěži Zlatý Ámos. Z více než dvanácti tisíc hlasů získal v internetové anketě téměř třetinu a stal se Ámosem sympaťákem.

Žáci při jeho nominaci vyzdvihli jeho přímočarost, laskavost, vtip, inteligenci a schopnost zapojit všechny do skvělých aktivit.

Letos se kvůli šíření koronaviru nemohlo konat finále, a tak o celkovém vítězi nerozhodovala porota, ale semifinalisté. Ti zvolili Zlatým Ámosem učitele táborského gymnázia Tomáše Míku.

Co o Vladimíru Švarcovi napsali jeho žáci:

Je všemi žáky naší školy velmi oblíbený pro svoji přímočarost, laskavost, vtip, inteligenci a schopnost zapojit všechny žáky do skvělých aktivit. Je pohotový, názorný a ideální kantor pro dnešní svět. Má nás rád a je neskutečně charismatický. Dělá toho pro žáky naší školy i pro naši obec hodně. Je hybnou pákou všeho kulturního dění ve škole i v obci. Na naší škole vyučuje hlavně dějepis a zeměpis Jeho hodiny jsou plné názorných ukázek a v zeměpise stačí zavřít oči a názorně si představovat zemi, o které právě vypráví. Ihned jste tam. Jeho hodiny jsou zážitkové a autentické. Má nás( žáky) velice rád a my máme rádi našeho učitele Švarce, kterého nikomu nedáme!!! Naše škola patří mezi ty menší ZŠ a pana učitele si u nás hýčkáme i tím, že jsme ho přihlásili do této soutěže. Víme, že takového pana učitele chtějí všude, i ve velkých městech a třeba i na gymnáziích. Proto se my žáci snažíme, aby pan učitel zůstal s námi, protože ho prostě moc Rajnochovice potřebují!

Spustit audio

Související