V Mostě startuje sezóna sdílených jízdních kol. V Klášterci nad Ohří začala už před třemi týdny

8. duben 2024 09:26

S teplým počasím města zahajují sezónu sdílených jízdních kol. V Mostě začíná služba fungovat od 8. dubna. Zájemci tam mají k dispozici 100 jízdních kol.

Jde o klasická jízdní kola. Most přitom službu provozuje společně se soukromou firmou. Zájemci o zapůjčení kola si proto musí nainstalovat příslušnou mobilní aplikaci, prostřednictvím které pronájem kola zaplatí. Město hradí prvních 15 minut jízdy.

Kolo je podle vedení města možné si vypůjčit na libovolnou dobu, zájemce ale samozřejmě musí počítat s tím, že dokud ho neodevzdá do příslušného stojanu, budou mu z účtu odcházet peníze za pronájem.

Kola v Klášterci, v Chomutově a Jirkově koloběžky

V Klášterci nad Ohří na Chomutovsku, také ve spolupráci se soukromou firmou, už službu poskytují od poloviny března. Důvodem bylo teplé počasí. „Už ta druhá polovina března byla poměrně pěkná, takže ty kola se rozjely a ta čísla jsou opět. Jako v loňském roce, příznivá,“ dodává starosta Štefan Drozd z hnutí STAN.

V Chomutově a v Jirkově budou i letos k dispozici sdílené elektrokoloběžky. Počátek sezóny obě radnice naplánovaly na začátek května. I tam službu poskytuje soukromá firma. 

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související