V Drážďanech bude letos 11 vánočních trhů!

20. listopad 2012

Nejhezčí vánoční trhy v Německu jsou podle mnoha názorů ty drážďanské. Letos jich v celém městě bude jedenáct. Příležitostí, kde si koupit tradiční svařené víno Glühwein, klobásu, nějakou tu rybí pochoutku, ovoce v čokoládě, štolu nebo další z mnoha dobrot, nebude tedy málo.

Nejznámějším z drážďanských trhů je Striezelmarkt, který se už po pětisté sedmdesáté osmé koná na náměstí Altmarkt. Je to dokonce nejstarší vánoční trh v celém Německu a údajně i úplně nejhezčí.

Zdobí ho obří tradiční krušnohorské figurky, všechny stánky jsou nádherně ozdobeny, jsou tu kolotoče a pohádkový hrad a každý adventní víkend se na Striezelmarktu koná nějaký doprovodný program. Není divu, že vloni se sem přišlo předvánoční atmosféry nadýchat více než dva a půl milionu návštěvníků.

Svůj neopakovatelný půvab mají ale i trhy u Frauenkirche s atmosférou 19. století. Fanoušci facebookového profilu Drážďan tento trh vloni dokonce zvolili nejhezčím.

Český rozhlas Sever tento trh také doporučuje. Je tu více klidu než na Strizelmarktu a opravdu pohádková atmosféra, kterou je možné kvalitně podpořit koupí speciality tohoto trhu - chlebové housky s masovo-sýrovou náplní.

Především vašim dětem se bude líbit středověký trh uvnitř drážďanského zámku, nebo pohádkový trh Funkelstadt u parku Grosser Garten.

Komu nevyhovuje ruch centra města, může se vydat na trhy do čtvrti Neustadt nebo do vilové čtvrti Loschwitz. Kde se všechny drážďanské trhy konají, kdy začínají a co na nich uvidíte, najdete ZDE.

Spustit audio