V Břeclavi budou ode dneška působit policejní okrskáři

Obyvatelé Břeclavi se budou moci v případě potřeby obracet na konkrétního městského policistu, který by měl dobře znát jejich část města.

Právě dnes začínají ve městě působit takzvaní okrskáři. Těchto specializovaných strážníků vybralo město celkem pět.

„Strážník-okrskář se nebude věnovat ničemu jinému, jen veřejnému pořádku ve své lokalitě,“ upřesnil starosta Břeclavi Oldřich Ryšavý.

„Lidé v Břeclavi budou znát jméno svého okrskáře, tvář a dokonce i mobilní telefonní číslo,“ dodal velitel břeclavských strážníků Stanislav Hrdlička, „bude to pro ně partner.“

Fotografie nových okrskářů a kontakty na ně už městští policisté zveřejnili na internetu. Hned tři z pětice těchto strážníků jsou ženy.

Okrskáře plánovalo město už řadu měsíců

Vedle okrskářů budou v Břeclavi dál působit i další dvě desítky městských policistů. Jejich počet se dokonce zvýší, ke stávajícím dvaceti čtyřem přibude v druhé půlce roku dalších pět strážníků.

Pro rychlé navýšení počtu městských policistů se břeclavská radnice rozhodla po nedávném brutálním útoku na patnáctiletého chlapce a následné vlně projevů nespokojenosti obyvatel s bezpečnostní situací ve městě.

Projekt „Okrskář“ ale město plánovalo už řadu měsíců. „Velitel městské policie ho chystal prakticky už od svého nástupu v lednu,“ ujistil starosta Ryšavý.

autor: hon
Spustit audio