Už je Nebe na zemi! Adam Plachetka a Ondřej Havelka & Melody Makers interpretují písně Osvobozeného divadla

21. září 2023

V Radiocafé se křtilo. Tentokrát nové CD s písněmi Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Jaroslava Ježka s názvem Nebe na zemi. Interprety nových aranží písní na CD jsou opěrní pěvec Adam Plachetka a herec, zpěvák a vůdčí osobnost orchestru Melody Makers Ondřej Havelka. Jak došlo právě k jejich propojení? A jak se operní pěvec cítí v repertoáru Osvobozeného divadla?

Jako malý kluk jsem dostal od táty takové legendární supraphonské album, což byl takový docela tlustý komplet desek, a to byl téměř kompletní výběr nahrávek Osvobozeného divadla. A já jsem to miloval, sjížděl jsem to pořád dokolečka a musím říct, že mnohé ty písně jsem už tehdy uměl zpaměti, takže to bylo o něco snazší se to teď doučit,“ přibližuje své první seznámení s písněmi Jana Wericha, Jiřího Voskovce a Jaroslava Ježka Ondřej Havelka.

Mám rád ty našláplejší písně typu Nebe na zemi, David a Goliáš… ty krásně šlapou.
Adam Plachetka

„Od táboráku pamatuji Babičku Mary a tyto zlidovělé ‚trampské‛ písně, je jich spousta, ale jak říkal Ondřej, těžko z nich vybírat,“ připojuje se se vzpomínkou Adam Plachetka.

Jak vznikaly nové aranže a jaké koncertní plány spolu oba interpreti mají si poslechněte v rozhovoru, který vznikal těsně před křtem alba.

autor: nav
Spustit audio

Související