Ukrajinská kuťa
Jak chutná ukrajinská kuchyně a také jak vypadají Vánoce, které se na Ukrajině slaví až 6. ledna? Na to odpovídáme v apetýtových receptech. Do kuchyně plné kultury, zvyků i dalších zajímavostí nás zve Ilnara Dudash.
Budete potřebovat:
- ½ kg pšenice (zrna)
- ½ skleničky medu
- skleničku máku
- ½ skleničky vlašských ořechů
- ½ skleničky rozinek
- sušené ovoce
Postup:
- Pšenici uvaříme, slijeme a dáme do misky.
- Rozinky necháme nabobnat ve vodě, vodu posléze slijeme.
- Dáme vařit vodu do hrnce.
- Jakmile začne voda vařit, vsypeme mák a necháme vařit asi 3-4 minutky.
- Poté mák scedíme, rozmixujeme a v misce promícháme s pšenicí.
- Ořechy dáme na plech a opražíme v troubě.
- Opražené ořechy přidáme do misky, stejně jako rozinky a případně i další sušené ovoce.
- Promícháme se špetkou soli a na závěr zapracujeme do směsi med.
Tip: Lze podávat jako snídani.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.