Uherský Brod postaví novou budovu městského úřadu

30. květen 2014

Zastupitelé v Uherském Brodě dali zelenou projektu, který lidem, a to jak místním, tak z okolních obcí, zjednoduší vyřizování úředních záležitostí. Souhlasili s tím, aby město postavilo novou budovu městského úřadu. Jak řekl starosta Uherského Brodu Ladislav Kryštof, stávající situace je neúnosná. Úřad sídlí ve čtyřech budovách a jedna z nich městu ani nepatří. Více informací od něj v rozhovoru zjišťovala Věra Hotařová.

V které části města bude nová budova městského úřadu postavena? Bude to v lokalitě pod starým hřbitovem, čili nad autobusovým nádražím. Myslím si, že to ocení zejména lidé, kteří jsou z okolí, protože ten objekt bude v blízkosti autobusového nádraží. Bude také oproti stávajícímu sídlu dostupnější z vlakového nádraží. Další výhodou bude parkování, neboť je u nového sídla plánováno asi 120 parkovacích míst.

Kdy chcete začít s realizací tohoto projektu? Už probíhá příprava síťování tohoto území. Ještě v tomto roce začne výstavba víceúrovňového parkoviště. Podařilo se nám v letošním rozpočtu státním dosáhnout na dotaci 9 miliónů korun. Naší snahou bude získat nějakou částku ještě v rozpočtu příštího roku na to parkoviště. Co se týká samotného úřadu, ten bude financován kompletně z rozpočtu města.

Kolik tedy bude budování toho úřadu stát? A za jak dlouho by to mělo být hotové. Samotný úřad by měl stát zhruba 60 milionů korun. My v tuto chvíli máme vydané územní rozhodnutí a budeme se snažit ještě nějakým způsobem najít rezervy a ten úřad se snažit zlevnit. Co se týká samotné výstavby, tak pevně věřím, že se nám podaří do jara příštího roku zajistit stavební povolení a v příštím roce by jsme mohli začít s výstavbou. Myslím si, že by ten úřad mohl být dostavěn v roce 2007, pokud by byly nějaké problémy tak v roce 2008.

Co se bude dít nebo, co zůstane tady v radnici? Radnice jako taková bude sloužit dále pro tu samosprávnou činnost a co se týká chodu městského úřadu, který vykonává výkon státní správy, tak to bude všechno soustředěno do toho nového objektu.

Spustit audio