Učitelé ze Základní umělecké školy Sokolovská hrají představení, kterým lákají nové žáky

11. duben 2024 14:17

Desítky pohádek s flétnami nebo klarinetem odehrají letos na jaře ve školkách a školách učitelé z umělecké školy Sokolovská v Plzni. Zábavnou formou se tak snaží přilákat talentované děti k muzicírování a také zastavit propad zájmu o hru na dechové nástroje.

Učitelé ze ZUŠ v Sokolovské ulici v Plzni hrají dětem

Zábavnou formou přilákat děti ke hře na hudební nástroje se snaží některé základní umělecké školy. Navazují na dřívější výchovné koncerty a pro předškoláky nebo malé školáky pořádají exkurze do učeben nebo hudební pásma a pohádková představení. O nové žáky tak usilují třeba umělecké školy v Klatovech nebo v Sušici. Přímo do školek nebo škol jezdí s pohádkou učitelé z plzeňské Základní umělecké školy Sokolovská. Snaží se mimo jiné zastavit propad zájmu o hru na flétny a další dechové nástroje.

Pohádku o Notíkovi, tedy strašidlu, které má na oblečku noty, sehráli čtyři učitelé z umělecké školy tento týden ve školce v Plzni na Bílé Hoře, která takovou spolupráci vítá. Představení se zájmem sledovalo 35 předškoláků i mladších dětí. Při hledání kamarádů objevilo strašidlo Notík hudební nástroje a následně učitelé představili flétny, klarinet nebo akordeon. V závěru si děti společně s nástroji zazpívaly a dostaly obrázek a letáček pro rodiče s informacemi o výuce hry na nástroje. Během jara odehrají letos učitelé z této umělecké školy v plzeňských školkách nebo školách přes 40 pohádkových představení.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio