Tyhle tipy se vám při pečení masa budou hodit! Nechte se inspirovat Babskými radami

11. září 2023

Jak ozvláštnit pečení vepřového? Povrch lehce potřete skořicí a během pečení přelévejte tmavým pivem, vznikne chutná křupavá kůrka.

Upečené maso vždy krájíme až 10 minut po vyjmutí z trouby, aby z něj nevytekla šťáva.

Pokud pečete sekanou, potřete ji na posledních 15 minut kečupem, vznikne chutná kůrčička.

Tipy na dokonalé smažené řízky:

  • Do rozehřátého oleje vždy vkládejte silnější kolečka syrové brambory, olej se nebude přepalovat.
  • Aby z řízků napadala strouhanka, nenechávejte je dlouho předem obalené v lednici a při samotném smažení je přikryjte pokličkou.
  • Pokud do vajíčka na obalování přidáte bílý jogurt (v množství na 1 vejce 1 lžičku jogurtu), strouhanka bude na mase perfektně držet. 
Spustit audio

Související