Tvarohové řezy s pudinkem

Dnes zapomeňte na rčení „ústa se radují, boky žalují“ a pojďte si pochutnat na lehoučkém moučníku, co se rozplývá na jazyku. Tady je recept.

Budete potřebovat

na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce šlehačky

na náplň:

  • 750 g tvarohu
  • 150 g cukru
  • 2 bílky
  • citrónová kůra
  • 1,5 balení vanilkového pudinku
  • 100 ml šlehačky

na přeliv:

  • 100 ml šlehačky
  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 3 lžíce cukru

Postup:

  1. Těsto: Z příslušných ingrediencí vypracujeme hladké těsto.
  2. Rozválíme ho a vyložíme jím plech s vyšším okrajem tak, aby okraje těsta dosahovaly do výšky zhruba 2,5-3 cm.
  3. Těsto pak rovnoměrně propícháme vidličkou.
  4. Dáme péct na 15 minut do trouby vyhřáté na 160 stupňů.
  5. Náplň: Bílky vyšleháme do sněhu.
  6. Tvaroh vyšleháme s cukrem, šlehačkou, pudinkem a citrónovou kůrou a nakonec vmícháme sníh.
  7. Rozetřeme na předpečené těsto a dáme do trouby na dalších 25-30 minut.
  8. Přeliv: Pudink uvaříme dle návodu ve směsi mléka, šlehačky a cukru.
  9. Rozetřeme na upečený moučník a necháme vychladnout.
  10. Poté krájíme na řezy.
autor: Zuzana Plíšková