Trvalo to tři volební období. Přestavba zlínského tržiště Pod Kaštany má stavební povolení

22. červenec 2020 07:43

Při rekonstrukci nahradí stávající stoly designové zastřešené pulty nebo sezonní stánky na zimu. Na novém tržišti budou mít stánkaři k dispozici mimo jiné elektrické zásuvky.

Zlínská radnice získala stavební povolení na dlouho očekávanou rekonstrukci tržiště Pod Kaštany. Při přestavbě například nahradí stávající stoly designové zastřešené pulty nebo sezonní stánky na zimu.

Podle zlínského primátora Jiřího Korce se s přípravami stavby začne už v těchto dnech. Půjde především o technickou přípravu.

K samotnému uzavření a zahájením rekonstrukce chce radnice přistoupit v první polovině příštího roku. Stavební práce pak mají podle Korce trvat přibližně rok.

Tržiště Pod Kaštany se po zahájení prací přesune na blízké parkoviště Gahurova.

Magistrát totiž vytipoval dočasnou lokalitu, kam stánky přesune. A s výběrem místa pro dočasné tržiště pomáhali také lidé. Radnice je totiž nechala hlasovat v anketě, jestli to bude na parkovišti pod Velkým kinem nebo u Domu kultury.

Zvítězila nakonec druhá varianta, a to možná i díky těsné blízkosti ke stávající lokalitě. Stánky se tedy na rok přesunou jen přes cestu ke zlínského Domu kultury.

Při rekonstrukci nahradí stávající stoly designové zastřešené pulty nebo sezonní stánky na zimu. Na novém tržišti budou mít stánkaři k dispozici mimo jiné elektrické zásuvky, což je důležité, pokud by chtěli prodávat například sýry, tak aby si mohli ve stáncích zapojit chladící boxy.

Nové budou také vodovodní přípojky do stánků. V areálu nového tržiště budou i toalety, které na tržišti doposud chyběly.

autor: Lukáš Veselý
Spustit audio

Související