Toust s kozím sýrem

V pondělních apetýtových receptech zveme do kuchyně farmářky Evy Sedlákové z Šošůvky na Blanensku.

Budete potřebovat:

  • olivový olej
  • česnek
  • tousty
  • kozí sýr (asi 2 trojúhelníčky)
  • rajče
  • papriku
  • sušené bylinky

Postup:

  1. Nejprve si připravíme olivový olej s česnekem.
  2. Nejlépe dopředu, a to tak, že si do skleničky nalijeme olivový olej a nastrouháme do něj česnek (podle chuti, kdo chce výraznější chuť, dá více česneku) a uchováváme v ledničce.
  3. Při přípravě toustů metličkou potřeme z obou stran tousty česnekovým olejem z obou stran.
  4. Položíme na sendvičovač a pokryjeme trojúhelníčky kozího sýra, přidáme nakrájená rajčátka či papriku nebo i jinou zeleninu, ale není podmínkou.
  5. Posypeme sušenými bylinkami podle chuti. Přidáme druhý plátek toustu a zapečeme dozlatova.    

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...