Tiramisu po česku

V Apetýtu pro vás máme tip na jednoduchý italský recept po česku, konkrétně na Tiramisu.

Budete potřebovat:

  • 2 neochucená pomazánková másla
  • 2 šlehačky na šlehání
  • asi ¾ hrnku moučkového cukru
  • balíček dětských piškotů
  • kávu
  • rum
  • hořká čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Do misky dáme pomazánková másla, přidáme šlehačky a ručním šlehačem rozšleháme do hladkého hustého krému.
  2. Přidáme moučkový cukr.
  3. Zvlášť uvaříme hrnek kávy, kterou si posléze nalejeme do misky a přidáme do ní trochu rumu podle chuti.
  4. Poté vyložíme dno dortové formy vrstvou piškotů namočených v kávě s rumem, na to dáme vrstvu krému a opět vrstvu namočených piškotů.
  5. Končíme vrstvou krému, na kterou nakonec nastrouháme trochu hořké čokolády.
  6. Necháme nejméně půl dne ztuhnout v lednici a můžeme podávat.