Tipy na víkend v Pardubickém kraji: strašidla v Moravské Třebové, Choceňské trhy i jabkance

19. listopad 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na Choceňské trhy, vydejte se na turistický výlet do Lázní Bohdaneč nebo si poslechněte skupinu Nahoboj v Hradišti u Nasavrk.

V pátek začíná festival Hudba pomáhá. Tato akce podpoří jedenáctiletého nemocného Tomáška. V litomyšlském Smetanově domě tak v pátek od 19 hodin uslyšíte koncert skupiny Janek Ledecký & Band. Na sobotu jsou připravené dva koncerty v kostele svatého Petra a Pavla v Morašovicích. Podrobnosti najdete na stránkách www.hudbapomaha.cz.

Choceňské trhy

V Chocni můžete v sobotu navštívit trhy. Od 8 do 12 hodin seženete na nábřeží za radnicí nejrůznější druhy pečiva, masa, zeleniny, ovoce i domácích produktů. Večer si pak můžete přijít poslechnout dechovou skupinu Choceňačka. Koncert bude od 19 hodin na Rychtě v Chocni.

Vyvětrejte se před zimou

V Klubu českých turistů uspořádali na sobotu akci Vyvětrání před zimou. Zhruba 15kilometrová trasa povede z točny v Lázních Bohdaneč a přes Sopřečský kanál bude pokračovat do Valů u Přelouče. Sraz je buď v Pardubicích na Masarykově náměstí, odkud účastníci pojedou v 9:25 trolejbusem, nebo v 9:45 v Lázních Bohdaneč na točně trolejbusu číslo 3. Podrobnosti jsou na webu Turistického klubu Synthesia Pardubice.

Bohemia Voice v Poličce

V sobotu si můžete přijít poslechnout multižánrové kvarteto Bohemia Voice. Vystoupí od 16 hodin v kostele svatého Jakuba v Poličce. Výtěžek z akce půjde na charitativní účely. Bližší informace najdete na stránkách www.charitapolicka.cz.

Bojíte se strašidel?

Na večerní strašidelnou stezku se vydejte v sobotu do Moravské Třebové. Začátek je na parkovišti u Smuteční síně na Křížovém vrchu. Zúčastnit se můžete mezi 17. a 19. hodinou.

Českotřebovská jabkancová sobota

V České Třebové můžete v sobotu navštívit Jabkancovou pouť. Před chalupou U Kostelíčka budete moct od 7 hodin ochutnávat jabkance a od 13:30 na návštěvníky čeká další program. Uvidíte tam purkmistra, dobového policistu i jabkancové umělce. Na závěr uslyšíte kapelu Šutr.

Vernisáž, koncert i trhy v Nasavrkách

Na zámku v Nasavrkách bude v sobotu vernisáž výstavy obrazů Jaromíry Holcové. Od 14 hodin tam uvidíte nejen obrazy, ale také zdobené perníčky, vánoční výzdobu a nejrůznější betlémy.

V neděli můžete přijít na koncert chrámového sboru Nahoboj. Bude v 16 hodin v kostele v Hradišti u Nasavrk. Součástí akce bude i Dobrotrh v budově bývalé církevní školy. Výtěžek z prodeje místních výrobků půjde na podporu mladé dívky se znevýhodněním.

Spustit audio

Související