Syrniki

Do kuchyně plné ukrajinských receptů, kultury, zvyků i dalších zajímavostí nás zve Ilnara Dudash. Syrniki jsou podobné lívancům a mají je rádi na Ukrajině, s jistými obměnami je hospodyňky připravují také v Rusku a Polsku.

Budete potřebovat:

  • 1 balení tvarohu (tvrdý, sušený) 
  • 1 vajíčko
  • 2 lžičky hladké mouky
  • lžičku cukru
  • špetka soli
  • ½ lžička jedlé sody

Postup:

  1. V misce rozmačkáme tvaroh, přidáme cukr a sůl.
  2. Pak přidáme vajíčko a hladkou mouku.
  3. Vytvoříme jemné těsto.
  4. Vytvarujeme kuličky, které obalíme v hladké mouce.
  5. Pánev rozpálíme, dáme trochu oleje a smažíme kuličky z obou stran do zlatova.
  6. Servírujeme se zakysanou smetanou.