Středeční Noční linka: Přítel na telefonu

22. březen 2023

Máte přítele na telefonu, kterému můžete zavolat kdykoliv, třeba i v noci, pokud si potřebujete promluvit? Máte někoho, kdo vás nikdy neodmítne, i když nevoláte v čase, kdy se to tzv."sluší"? Pomohli jste vy sami svému příteli v nouzi, když bylo potřeba? Pomohl rozhovor po telefonu s někým blízkým někdy i vám? Může přátelství po telefonu nahradit osobní vztah? Kdo je tím vaším přítelem na telefonu?

Pamatuji se na dobu, kdy nebyl internet a nemohla jsem si dobré rady vyhledat. Můj přítel na telefonu byla moje maminka, která mi se vším vždy poradila. Přítel na telefonu je k nezaplacení, můžete mu zavolat kdykoliv, máte takového? Volejte Noční linku 731 800 900.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.