Středa: Jíte rádi a pravidelně v českých restauracích?
Jíte rádi v restauracích? Vyberete si z nabídky připravovaných jídel i z množství í restaurací? Chodíte třeba stále do té samé restaurace pravidelně i se svými kolegy na obědy? Chutnají vám tamní „hotovky“ a jste spokojeni jak s jejich kvalitou, tak i cenou? Najíte se v hospodě, i pokud jste vegetariáni, či máte nějakou speciální dietu?
Někdo chodí do restaurací na obědy, na večeře, ale třeba i na snídaně. Vždy si vybere a je spokojen i s tamní kuchyní i s cenami a kvalitou připravovaných jídel. A někdo zase pokud jenom trochu může, si vše k jídlu raději připravuje doma sám, protože prostě ví, jaké suroviny použije a jak jsou čerstvé. A také by si z nabízeného nevybral, protože má třeba svůj styl stravování, nebo speciální diety.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.