Středa: Co Čech, to kuchař či kuchařka
Jak jste na tom s kuchařením? Vaříte rádi? Vymýšlíte si rádi sami svoje recepty zvláště pak v sezoně, kdy máte třeba spousty i své vlastnoručně vypěstované zeleniny? Přihlásili jste se někdy do soutěžního pořadu o vaření? A prozradíte nám recept na nějakou vaši speciality? Ctíte při vaření zásadu, že v jednoduchosti je krása a že základ jsou dobré a čerstvé suroviny?
V poslední době se opravdu roztrhl pytel s pořady o vaření a podle jejich sledovanosti lze soudit, že jsou velmi oblíbené! Navíc se poměrně hodně prodávají i časopisy s radami a zajímavými recepty a to už nezmiňuji ani internet, kde si najde dobrý recept a nápad na to, co uvařit určitě každý!
V naší zemi se prostě hodně a často vaří a myslím, že celkem dobře!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.