Smaženky

Na skok do „bufáče“…

Ingredience
  • 2 vejce
  • 1 lžíce strouhanky
  • pepř
  • sůl
  • cibule, hořčice nebo kečup
  • chleba
  • tuk na smažení
  • rajčátka a ledový salát na ozdobu

Postup:

  1. Vejce rozšleháme, přimícháme strouhanku, sůl a pepř.
  2. Na rozehřátém tuku smažíme placičky velké jako krajíce chleba. Když lehce zatuhnou, obrátíme a krátce dosmažíme.
  3. Usmažená vajíčka položíme na chleba, doplníme hořčicí nebo kečupem, posypeme cibulí, doplníme rajčaty a salátem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.