Slovácké divadlo v Uherském Hradišti začne po vynucené covidové přestávce znovu hrát

30. září 2020

Slovácké divadlo začne po týdenním přerušení činnosti od čtvrtka znovu zkoušet a od pátku i hrát.

Minulou středu potvrdily testy nákazu novým koronavirem u dvou členů uměleckého souboru, většina jejich kolegů následně musela do karantény. Podle mluvčího uherskohradišťské scény Josefa Kubáníka dva nakažení covidem-19 ještě zůstávají v pracovní neschopnosti, výsledky úterních testů dalších členů souboru byly negativní.

Karanténa a testování se týkaly více než 20 lidí z uměleckého souboru. Výsledky testů se jeho členové dozvěděli v úterý a ve středu ráno. "Dva kolegové, kteří byli pozitivní, se ale ještě musejí doléčit, takže budou nějaké změny v plánovaných představeních," uvedl Kubáník.

Ve čtvrtek podle něj divadlo neodehraje představení Deskový statek. V pátek ale budou beze změny Rychlé šípy, které budou slavit dvacáté narozeniny. Herci se od čtvrtka také vrátí ke zkoušení připravovaného muzikálu Jesus Christ Superstar, který by měl mít premiéru v listopadu. O veškerých změnách v programu bude divadlo informovat na svých webových stránkách.

Slovácké divadlo každoročně eviduje zhruba 8000 předplatitelů. Díky tomu je zapsáno v České knize rekordů jako scéna s nejvíce předplatiteli v České republice. Má zhruba 75 kmenových zaměstnanců.

autor: Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související