Slavkov v obklíčení: uzavírky komplikují dopravu, objížďky se liší pro osobní a nákladní auta

S komplikacemi musí až do konce června počítat řidiči ve Slavkově u Brna. Opravy na obchvatu města, kterým denně v průměru projede 17 tisíc aut, si ode dneška vyžádaly rozsáhlá dopravní omezení.

První omezení se dotkne křižovatky na Křenovice, která je ve směru na Brno úplně uzavřená. Výjimku mají pouze linkové autobusy. Na křižovatce budou dopravu řídit směrem do města semafory.

Řidiči jedoucí z Brna na Uherské Hradiště projedou jedním pruhem opravovaného obchvatu. Naopak řidiči jedoucí opačným směrem musí jet jinou trasou, která se liší pro kamiony a osobní auta. Vozy vážící přes 3,5 tuny pojedou ve směru na Brno přes ulice Československé armády, Slovákovou a Špitálskou.

Osobní auta pak odklonem přes Bučovickou a Tyršovu a dál pak serpentinami do Rousínova. Tam se řidiči napojí na dálnici D1 nebo na starou silnici do Brna. Slavkovská radnice řidičům radí, aby ve směru do Brna sjeli už u Bučovic na Letonice a Dražovice a odtud pokračovali na Rousínov.

Rychlost ve městě bude na objízdné trase snížena na třicet kilometrů v hodině. Kvůli bezpečnosti dětí do konce školního roku zruší Základní škola v Tyršově ulici odpolední výuku pro žáky prvních až čtvrtých tříd. Na jejich bezpečí na přechodu a v jeho blízkosti budou ráno i kolem poledne dohlížet strážníci.

Zároveň je potřeba připomenout, že ve Slavkově stále platí vlaková výluka. Některé spoje jsou nahrazeny autobusy, které budou muset městem projíždět. Cestujícím se tak cesta může protáhnout.

autor: tip
Spustit audio