Silvestrovské a novoroční ohňostroje ve Zlínském kraji budou většinou bez doprovodných akcí

Pořádání silvestrovských oslav ovlivňuje ve Zlínském kraji už druhý rok za sebou koronavirová epidemie. I přes to se na některých místech mohou lidé těšit i na ohňostroje.

I letos se pandemie nemoci covid-19 podepsala na pořádání tradičních silvestrovských ohňostrojů. Řada měst tyto akce zrušila. Někde se jich ale lidé nakonec přeci jen dočkají.

Až předposlední den v roce bylo rozhodnuto, že se ve Zlíně bude konat novoroční ohňostroj. Primátor Zlína Jiří Korec z hnutí ANO to přitom ještě 29. 12. odpoledne potvrdit nechtěl, zlínský magistrát totiž čekal na výsledky vládních jednání. Den poté pak bylo rozhodnuto, že ohňostroj, věnovaný zahájení roku oslav sedmistého výročí města, nakonec bude, ale bez doprovodného programu. 

Silvestrovského ohňostroje se dočkají například v Kroměříži. Tam mohou lidé po roční odmlce znovu slavit příchod nového roku na Hanáckém náměstí. Program však bude s ohledem na epidemii koronaviru počítat jen a pouze právě s ohňostrojem, který začne 31. prosince v 19 hodin. Oproti původnímu plánu se ale neuskuteční koncert rockové skupiny, hrát bude jen reprodukovaná hudba, a nebudou k dispozici ani stánky s občerstvením.

Ohňostroj s programem se bude kontat ve Slavičíně na Zlínsku, kde ho město původně plánovalo už před Vánoci.  Silvestrovská show začne na slavičínském Horním náměstí v 17 hodin.

autoři: Lukáš Veselý , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související