Silnice uzavírají opravy i závody motorek. Podívejte se náš pravidelný přehled dopravní situace v regionu

Cestování po Zlínském kraji komplikují na mnoha místech uzavírky silnic, částečné i úplné. Dopravu omezí v tomto týdnu také dvě železniční výluky na Vsetínsku.

Český rozhlas Zlín proto přináší aktuální přehled o dopravní situaci v našem regionu.

V úseku Vsetín - Valašská Polanka bude druhého a třetího května železniční výluka. Údržba se týká jedné z kolejí. Každý den od 7:40 do 17:00. Vlaky proto budou nabírat zpoždění. Náhradní autobusová doprava není nutná.

4. a 5. května je výluka na trati Valašské Meziříčí -Jablůnka. Ani tady není plánovaná náhradní doprava. Vlaky budou nabírat menší zpoždění. Výluka potrvá po oba dny pokaždé od 8:40 do 14:50.

Na silnicích začala oprava mostu mezi Otrokovicemi a Tlumačovem na Zlínsku. Potrvá do října. Celou dobu je most pro dopravu uzavřený. "Nezbytné jsou objížďky," uvedl šéf zlínské pobočky Ředitelství silnic a dálnic Karel Chudárek.

Komplikace v dopravě. Silničáři zítra uzavřou most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem

Uzavírka - ilustrační foto

Cestování po Zlínském kraji komplikují na mnoha místech uzavírky silnic, částečné i úplné. A už zítra se na několik měsíců uzavře důležitý most mezi Otrokovicemi a Tlumačovem.

Ve Starém Městě na Uherskohradišťsku se pojede šestnáctý ročník motocyklových závodů Slovácký okruh. Uzavírka centra města pro veškerou dopravu je od soboty 5. května konkrétně od 8:00 ráno do neděle 6. května. Uzavírka končí v jedenadvacet hodin. Motoristy i linkové autobusy čekají objížďky.

Na částečnou uzavírku se musí řidič připravit na silnic první třídy mezi Vizovicemi a Lutoninou na Zlínsku. Kyvadlový provoz řídí semafory.

Úplná uzavírka pro veškerá motorová vozidla je ve Zlechově na Uherskohradišťsku. Opravují tam průtah. Objížďka vede přes Buchlovice.

Začaly také opravy silnice na zlínských Jižních svazích. Střídavý provoz kyvadlově regulují semafory.

Nemožný je průjezd Rymicemi na Kroměřížsku. Opravují tam průtah. Uzavírka s vyznačenými objížďkami potrvá do července, připomíná šéf krajských silničářů Bronislav Malý.

Do konce května je hustší provoz v Uherském Ostrohu a to kvůli opravám silnice první třídy číslo 54 v Blatnici pod svatým Antonínkem. Objízdná trasa pro osobní auta vede právě přes Uherský Ostroh.

autor: pes
Spustit audio

Související