Senioři chtěli Čmaňu. Pavel Zedníček byl Ježíškovým vnoučetem pro lidi z malenovické Hvězdy

Víc než čtrnáct tisíc přání už lidé splnili seniorům díky projektu Ježíškova vnoučata. Sny starých lidí se ale nemusí plnit jenom o Vánocích, ale po celý rok.

Senioři z malenovické Hvězdy mají rádi vyprávění herce Pavla Zedníčka. Ten se tak rozhodl zapojit do projektu Českého rozhlasu. Za seniory si nyní přijel do Malenovic popovídat po cestě na představení společně s Janou Paulovou.

A došlo i na to, proč má přezdívku Čmaňa. „To vymyslel Bolek Polívka. A když se ho Mirek Donutil ptal, proč mě tak říká, tak odpověděl, ať se na mě podívá, že jsem celá Janžurová,“ říkal Pavel Zdeníček.

Podle něj šlo o příjemně strávené odpoledne. „Užili jsme si to,“ dodává herec, který se vyučil obuvníkem ve Zlíně.

Senioři byli s besedou spokojeni. „Viděl jsem ho poprvé živě. Vůbec není odtažitý, to se mi na něm líbí,“ říká důchodce Jaroslav Tvrdoň. „Jiný pocit je ho vidět v televizi, jiný naživo. Moc děkujeme za návštěvu,“ dodává další seniorka z malenovického domova Jana Drábková.

Podle aktivizační pracovnice domova Dagmar Blumelové byla volba Pavla Zedníčka jako hosta jednoznačná. „Takovou osobnost jsme tu ještě neměli,“ říká.

V projektu Ježíškova vnoučata čeká na splnění ještě dvě sta přání.

Beseda s Pavlem Zedníčkem ve Hvězdě

Související