Sázka na lidi, Moravu a lidovou kulturu se vyplácí. Český rozhlas Brno je opět nejposlouchanější regionální stanicí

9. únor 2022

Český rozhlas Brno obhájil potřetí v řadě pozici nejposlouchanější regionální stanice v České republice.

Brněnský rozhlas dlouhodobě sází na moravská témata, osobnosti a kulturu. V posledních letech se zde podařila řada skvělých projektů, které měly nečekaný ohlas. Například vydání knihy Babské rady, projekt B-side Bandu Folkswings či nahrávky žesťového uskupení Moravia brass band.

Čtěte také

Babské rady jsou součástí pořadu Apetýt, který se těší oblibě už několik let. Původní nápad naší bývalé kolegyně Zuzany Plíškové moderátorka Jarka Vykoupilová převedla do knižní podoby. Kniha Babské rady se stala jedním z nejprodávanějších titulů vydavatelství Radioservis za uplynulý rok. CD Folkswings, kdy Josef Buchta s jeho B-side Badem natočil s předními folkovými zpěváky jejich legendární písně ve swingovém kabátu, slavilo také obrovský úspěch. Další ohlas zaznamenaly koledy v podání kapely Moravia brass Band, se kterou jsme natočili v Brně i všechny čtyři sloky písně Kde domov můj.

Čtěte také

V našich studiích také točí přední moravské cimbálky a po řadě let se vrací k nahrávacím mikrofonům i dechová hudba. „Sázka na moravské interprety a osobnosti se nám vyplácí,“ komentuje úspěch brněnského rozhlasu vedoucí programu Jiří Kokmotos. „Do rozhlasu zveme přední moravské vědce, lékaře, umělce i lidi, kteří nejsou elitami v nějakém oboru, ale snaží se propagovat Moravu, pracují na dědinách ve spolkovém životě a snaží se posouvat Moravu dopředu. A jsem moc rád, že to posluchači oceňují svou přízní,“ dodává.

Český rozhlas Brno vysílá na hlavní moravské frekvenci 106,5 fm. V digitálním rádiu DAB na pozici 12D a přes portál mujrozhlas.cz.

Tam všude můžete poslouchat ranní servis Dobré ráno, Moravo, zábavní pořad Srdcovky Zdeňka Junáka, Apetýt s poradnami a moravskými hosty, písničky na přání v pořadu Morava, krásná zem a třeba i pořad Vysíláme vesele i vážně s Borkem Kapitančikem.

autoři: Jiří Kokmotos , lop
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.