Salátová húpá máčka
Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku nás v dnešních apetýtových receptech zavede do Kunovic.
Budete potřebovat:
- 1 lžíce sádla
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička octa
- 150 ml smetany (může být i kysaná)
- hlávkový salát
- sůl
Postup:
- Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou a povaříme.
- Přidáme ocet a osolíme.
- Hlávkový salát omyjeme, natrháme na menší kousky a vmícháme do jíšky, aby se listy obalily.
- Zalijeme studenou sladkou nebo kysanou smetanou.
- Podáváme například s kynutým knedlíkem, bez masa.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.