Recepty z Koryčan
Vyzkoušejte recepty od Ilony Vybíralové z Koryčan.
Nudle po Koryčansku
Suroviny:
tuk
krupice
sůl
nudle
cibule/kompot
Postup:
Na rozpáleném tuku osmahneme krupici, osolíme a podlijeme vodou. Krátce podusíme, dokud nezměkne. Do připravené krupice vmícháme uvařené nudle. Na talíři k nudlím přidáme osmaženou cibulku, nebo kompot.
Šmorn
Suroviny:
polohrubá mouka
sůl
mléko
máslo
cukr
ovoce
Postup:
V kastrolu osmahneme dorůžova polohrubou mouku, kterou dochutíme solí. Ještě horkou zalijeme vařícím mlékem. Vzniklou hrudkovitou směs na talíři přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a doplníme čerstvým, nebo kompotovaným ovocem.
Ertepláky
Suroviny:
uvařené brambory
hladká mouka
sůl
sádlo
povidla
mák s cukrem
Postup:
Den staré uvařené brambory nastrouháme, přidáme hladkou mouku a sůl, vyválíme placky, které nasucho opékáme na plotně nebo plotýnce. Mastíme sádlem a potřeme povidly, posypeme cukrem s mákem
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.