Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Nevyžaduje žádnou péči a na koláč je vynikající. Vyzkoušejte tenhle recept na rebarborový koláč od Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

1,5 kg rebarbory
330 g tuku na pečení
330 g hladké mouky
špetka soli
1 prášek do pečiva
300 g cukru
5 vajec
vanilka

sníh:
5 bílků
250 g cukru
špetka soli

Postup:

1. Tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilku a postupně vejce.

2. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3. Plech, nebo koláčovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto.

4. Na něj poté rozdělíme očištěnou a na kousky nakrájenou rebarboru. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

5. Mezitím si připravíme sníh: Bílky vyšleháme s trochou soli a postupně zapracujeme cukr.

6. Sníh rozprostřeme na koláč a pečeme ještě cca 15 minut.

7. Před podáváním necháme vychladnout.

autor: Zuzana Plíšková