Pstruh podle Jardy Hypochondra

Pátky mám spojené s rybami. Asi proto, že dost často myslím na předvelikonoční půst a velké svátky jara - že by měl být dietní jídelníček, že chceme jíst lehčí věci.

Jarda Hypochondr je sice velký expert na maso a nakládání masa, ale umí to i s rybami. A tak jsem ho poprosila o tip na to, jak rybu nejlépe připravit.

Ingredience
  • pstruh
  • máslo
  • bylinky
  • sůl
  • hladká mouka
  • olej

„Na rybu se musí velmi opatrně, nepřehánět to s kořením, žádné grilovací a podobné blbosti. Nejlépe vzít toho pstruha, naložit ho na den do slané vody, která je 5 % roztok solný, a nechat ji tam jeden den a pak s tím už vůbec nic nedělat. Maximálně nějakou bylinku, osmahnout zleva zprava a hotovo, je to vyřešené. Na másle může být, může být i lehce posypaná moukou pro toho, kdo má rád z ryby kůrčičku, pak je dobré to osmahnout na oleji, to by asi máslo nevydrželo. Ale každopádně do toho necpat grilovací koření a všechno možné, ne. Pstruh je pstruh, toho já mám nejradši.“

Takže na másle bez ničeho, nebo v mouce na oleji, ale hlavně bez koření. Snad jen s trochou bazalky nebo tymiánu, doporučuje Jarda Hypochondr.

autor: dak