Prodává tu moje nevěsta, aj ona měla koronavir. Lidé dnes poprvé nakupovali v prodejně Napajedlích

18. květen 2020 15:03

Pokud se situace nezmění, město věří v uvolnění opatření týkajících se dezinfekce

V centru Napajedel dnes ráno znovu otevřeli prodejnu Coop Jednota.

Hygienici ji v polovině dubna uzavřeli jako epicentrum nákazy koronavirem u 42 dvou lidí.

Čtěte také

Podle předsedy představenstva společnosti Jaromíra Poláka museli část zboží zlikvidovat. Trvanlivé potraviny v plastových obalech a celá prodejna je vydenzifikovat.

Podle Poláka bylo navíc potřeba, aby každá z prodavaček dvakrát absolvovala test na covid-19 s negativním výsledkem. Nakonec se podařilo sehnat šest prodavaček, které mohly nastoupit.

V Napajedlích podle Venduly Ševčíkové z Krajské hygienické stanice stále platí mimořádná protiepidemická opatření, která se týkají povinné dezinfekce 80 bytových domů.

V polovině dubna se koronavirem původem z obchodu v ulici Na Kapli nakazilo sedm zaměstnanců, jedenáct zákazníků, a od nich dalších více než dvacet lidí. A to nejen z Napajedel, ale i Otrokovic a dalších okolních měst a obcí.

Krajská hygienická stanice v polovině dubna nařídila provozovnu uzavřít a 18. dubna vyzvala zákazníky, kteří tam od začátku měsíce nakupovali, aby se v případě zdravotních potíží přihlásili. Zároveň začalo dohledávání všech kontaktů a jejich následné testování. Výsledkem bylo více než 230 odběrů a 42 pozitivních osob.

autoři: Zdenek Čík , Veronika Žeravová
Spustit audio

Související