Přibyslavská firma ACO otevřela logistické centrum

14. květen 2019 06:00

Výrobce odvodňovacích systémů ACO Industries představil nové logistické centrum za více než 170 milionů korun. Nedávno ho dokončil v přibyslavském závodě.

Firmě sklady chyběly a musela si je pronajímat na více místech. Od nových 4000 metrů skladovacích ploch přímo v závodě si slibuje zrychlení dodávek zboží zákazníkům. Což je na stavebním trhu velmi důležité, řekl novinářům Jan Císek, který vede skupinu ACO v Česku.

Odvodňovací systémy

ACO vyvíjí a vyrábí odvodňovací systémy, které slouží například v potravinářských závodech, ale i systémy pro odvodnění venkovních zpevněných ploch. V Přibyslavi firma působí 26 let, zaměstnává přes 750 lidí. Její obrat minulý rok stoupl o 11 procent na 71 milionů eur, v přepočtu přes 1,8 miliardy Kč.

20 pracovních míst

Poslední investice podle Císka přinesla 20 pracovních míst, hlavně při manipulaci s výrobky. Od lepšího logistického zázemí si slibuje i další rozvoj výroby. Císek uvedl, že zaměstnanost v závodě stoupá dlouhodobě. „Posledních pět let každý rok v průměru o 50 lidí. Náš problém je dneska ty lidi sehnat,“ řekl.

Ve čtyřtisícové Přibyslavi byla v dubnu nezaměstnanost 1,6 procenta. Podle informací ministerstva práce tam hledalo práci 41 lidí, volných pracovních míst bylo ve městě stejnou dobou 40.

ACO vyrábí z oceli nebo polymerního betonu různé vpusti, žlaby, trubky, poklopy či žlaby. V regálech nové haly je místo pro více než 8000 palet s těmito produkty. Velké zásoby firma potřebuje hlavně ve stavební sezoně, kdy už podle jejích zástupců hraje větší roli rychlost dodávky než cena. V nové hale jsou šatny a zázemí pro pracovníky, díky čemuž se jinde v závodě uvolní kolem 1700 metrů čtverečních ploch. Během letoška v nové části areálu dělníci ještě dokončí novou vrátnici pro kamiony.

zdroj: ČTK
Spustit audio