Převlečená krkovice
Místo hovězího na víně…
Ingredience
- 500 g krkovice
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- asi čtvrtka celeru
- 1 menší petržel
- 200 ml dobrého červeného vína (suché)
- koření - 1 bobkový list, tymián, nové koření, pepř
- sůl
- 3 lžíce oleje
- vývar
Postup:
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kousky.
- Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme zeleninu a opečeme ji. Opečenou zeleninu shrneme ke kraji, do tuku vložíme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout.
- Přidáme koření, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme a dusíme. Hlídáme tekutinu a podle potřeby přiléváme vývar.
- Dusíme, až je maso měkké. Podáváme s bramborovou kaší.
Související
-
Krkovice na růžovém pepři
Růžový pepř jsou plody pepřovce obecného, pepř černý je plodem pepřovníku černého…
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka