Pořad Club Night na stanici Absolut Top tvoří umělá inteligence

6. prosinec 2023

Společnost Antenne Deutschland, která je provozovatelem druhé německé stejnojmenné celoplošné DAB+ sítě, zapojila umělou inteligenci AI do další ze svých stanic. Nově se podílí i na tvorbě pořadu Club Night na programu Absolut Top. Absolut Deutschland letos spustila první rozhlasový okruh moderovaný umělou inteligencí s názvem Absolub Radio AI.

Čtěte také

Velký průlom v oblasti AI znamenalo pro Antenne Deutschland spuštění první německé AI moderované stanice letos 18. července pod názvem „Absolut Radio AI“. K dispozici je prostřednictvím aplikace Absolut Radio, streamovacích portálů a v jednom z tamních regionů také díky DAB+.

„Pozitivní zkušenosti a údaje o používání, které jsme byli schopni shromáždit ve velmi krátké době s Absolut Radio AI, nám ukazují, že jsme se zde vydali naprosto správným směrem. Stanice je vytvořena prostřednictvím obsahu a moderování generovaného nástroji AI, díky čemuž naše každodenní rádio funguje rychleji, efektivněji a lépe,“ uvedl Mirko Drenger, generální ředitel společnosti Antenne Deutschland.

Čtěte také

„Od 3. listopadu vysíláme Absolute Top Club Night AI-generated. Posluchači ho uslyší každý pátek a sobotu,“ doplnil Drenger. „Používáme software z Nizozemska,“ vysvětlila Tina Zacherová, programová ředitelka skupiny Absolut Radio, a dále přiblížila: „S využitím nejmodernější inteligence založené na AI software rychle vytváří bezchybné mixy a prakticky eliminuje zdlouhavý proces porovnávání stop. Během několika sekund analyzuje rychlost a tón stop a vytváří vhodné přechody. Využívá také klasické DJ mixážní metody jako bass swap, crossfades, loop in, loop out nebo filtrové efekty, takže se můžeme plně soustředit na výběr hudby.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související