Páteční ranní show Antenne Bayern připraví umělá inteligence

8. březen 2023

Bavorská rozhlasová stanice Antenne Bayern chystá unikátní experiment v tamním éteru. Na přípravě páteční ranní show dne 10. března se nebude podílet stávající oblíbená dvojice moderátorů, ale umělá inteligence, zkráceně AI. Mediální skupina Antenne Bayern tak chce otestovat, jak vysoké úrovně už AI dokázala a zda ji lze zapojit do běžného provozu.

„Odborníci tvrdí, že další vývoj umělé inteligence ovlivní naši blízkou budoucnost více, než to dokázal internet,“ konstatuje moderátor Antenne Bayern Wolfgang Leikermoser a dodává: „Tak uvidíme, co se stane, když AI převezme naši práci." Ranní show „Guten Morgen Bayern“ je nejposlouchanější rozhlasovou show v Německu. Antenne Bayern totiž nevysílá pouze v DAB+ multiplexu Bayern, ale také celoplošné síti Antenne Deutschland.

Posluchači jsou zváni, aby se zúčastnili experimentu a diskutovali o tom, zda a jak polokvalifikovaný počítač dokáže nahradit skutečné moderátory a redaktory a čelit tak velkým emocím. „S experimentem chceme prozkoumat limity AI. Emoční inteligenci a náš tým podle nás nelze nikdy nahradit – děláme audio s lidmi pro lidi,“ uzavírá programový ředitel Antenne Bayern Daniel Lutz. Kromě DAB+ je stanice zachytitelná také v pásmu FM.

autor: lukpo
Spustit audio

Související