Policie objevila na Ostravsku další balíčky s nebezpečnou drogou

11. říjen 2018

Moravskoslezská policie objevila další balíčky nebezpečného syntetického konopí. Látka je stejná jako v předchozích případech. Syntetickými kanabinoidy se na Ostravsku otrávilo postupně 23 lidí, dva zemřeli.

Podezřelých nebo obviněných je více než desítka a vyšetřování stále pokračuje, potvrdila mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná. Balíčky s novým nápisem jsou podle ní také nebezpečné.

„Kriminalisté v průběhu dalších konaných úkonů zajistili také balení syntetických kanabinoidů s nápisem Cocolino. Znovu proto opakujeme, aby lidé předmětné syntetické kanabinoidy nekonzumovali,“ dodala mluvčí.

Nových otrav v poslední době už nepřibývá.

Syntetické kanabinoidy jsou látky, které v mozku působí na stejné receptory jako THC, jedna z hlavních aktivních složek konopí. Jsou často prodávány jako legální alternativy zakázaných látek. Syntetický kanabinoid lze popsat jako sušenou rostlinnou hmotu podobající se nadrcenému konopí nebo rostlinnému koření. Uživatelé zpravidla tyto látky kouří. Substance se však mohou vyskytovat i v krystalické podobě.

autor: mrk
Spustit audio

Související