Polévka z kozích bidel
Pondělní Apetýt přináší recept od Evy Sedlákové z Šošůvky na Blanensku.
Na polévku podle Evy Sedlákové potřebujete:
- 1 kozí bidlo (klobása z kozího masa, případně jiná klobása)
- 1 cibuli
- vývar nebo litr vody
- mletou sladkou papriku
- česnek
- 2-3 brambory
- kmín
- sůl
- špaldovou mouku nebo chleba na zahuštění
Postup:
- Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme bidlo nakrájené na kolečka.
- Opět restujeme.
- Poté necháme zpěnit papriku a zalijeme vývarem nebo vodou.
- Necháme vše povařit.
- Asi po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené brambory, kmín a nakrájený česnek a necháme vařit.
- Na závěr zahustíme špaldovou moukou nebo chlebem.
- Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.