Polévka z kozích bidel

Pondělní Apetýt přináší recept od Evy Sedlákové z Šošůvky na Blanensku.

Na polévku podle Evy Sedlákové potřebujete:

  • 1 kozí bidlo (klobása z kozího masa, případně jiná klobása)
  • 1 cibuli
  • vývar nebo litr vody
  • mletou sladkou papriku
  • česnek
  • 2-3 brambory
  • kmín
  • sůl
  • špaldovou mouku nebo chleba na zahuštění

Postup:

  1. Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme bidlo nakrájené na kolečka.
  2. Opět restujeme.
  3. Poté necháme zpěnit papriku a zalijeme vývarem nebo vodou.
  4. Necháme vše povařit.
  5. Asi po pěti minutách přidáme na kousky nakrájené brambory, kmín a nakrájený česnek a necháme vařit.
  6. Na závěr zahustíme špaldovou moukou nebo chlebem.
  7. Podáváme s pečivem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.