Pojízdné prodejny sázejí na renomé. Čerstvé kvalitní zboží prý lidé ocení

10. únor 2013

V řadě malých vesnic není obchod, a tak tam uvítají každou možnost nákupu. Například v celém Královéhradeckém kraji funguje víc než desítka pojízdných prodejen masa a uzenin. Některé pak mají takové renomé, že mají několik zastávek třeba i přímo v Hradci Králové, ale prodávají i ve vesničkách kolem krajského města.

"Tak a můžeme prodávat." Je půl šesté večer a Martin Neugebauer zastavil s pojízdnou prodejnou v Bělečku.

Zatímco obsluhuje zákazníky, vysvětluje, že pracuje pro malou rodinou firmu z Orlickoústecka: „Malá výrobna, otec a tři synové, 25 zaměstnanců. Řezníci, uzenářská výroba. Zvířata bereme výhradně v našem okolí, nemůžeme pro ně jezdit nikam daleko,“ popisuje.

U dodávky, kde se po odklopení bočnice objevuje prosklený pult, stojí hlouček místních. Čekání ve frontě jim nevadí - alespoň se probere, co je ve vsi s 200 obyvateli nového. S nákupem v tašce odchází i penzistka Miluše.

„Je to výborné, protože nemusím nikam dojíždět. A je to čerstvé,“ pochvaluje si. Na řadě je paní Ivana. 65letá penzistka má auto, ale přesto si příjezd pojízdné mastny nenechá ujít. „Kdybych potřebovala, můžu se dopravit kamkoli. Ale když to přijede za vámi a opravdu je to čerstvé a dobré, tak co kde shánět,“ říká.

Po necelé hodině jsou všichni obsloužení a Martin Neugebauer může prodejnu sbalit. Firma má takové dodávky dvě - jedna jezdí Hradecko a druhá Orlickoústecko. Každá udělá týdně kolem 80ti prodejních zastávek.

Spustit audio