Po roce rozhodnuto. Novým ředitelem Domu kultury v Uherském Brodě bude Roman Foltýn

29. květen 2018 12:35

Radní do funkce vybrali dlouholetého zaměstnance Odboru kultury a památkové péče Zlínského kraje Romana Foltýna.

Nastoupí 1. srpna, řekl starosta města Patrik Kunčar (KDU-ČSL).

Po loňské rezignaci ředitele Jana Zapletala hledala radnice jeho nástupce téměř rok. V prvním výběrovém řízení, jehož termín město několikrát prodlužovalo, se vhodného kandidáta najít nepodařilo. Až ve druhém, které radnice vyhlásila s několikaměsíčním odstupem, uspěl Foltýn.

Osm měsíců bez ředitele. Uherský Brod už nemusí chtít do vedení Domu kultury vysokoškoláka

02691918.jpeg

Ani po více jak dvě stě čtyřiceti dnech nemá Kulturní dům v Uherském Brodě ředitele. Původně přitom radnice místo plánovala obsadit nejpozději od nového roku.

"Vybírali jsme ze dvou uchazečů, které nám doporučila odborná komise. Pan Foltýn projevil dobré znalosti, jeho koncepce byla smysluplná. Jde o kvalitního kandidáta s dlouholetou praxí v oboru," uvedl Kunčar.

Po Zapletalově rezignaci na konci loňského června byla vedením městské příspěvkové organizace pověřena jeho bývalá zástupkyně, opoziční zastupitelka Irena Krejsová (KSČM).

Zapletal se vzdal funkce poté, co zastupitelé doporučili radě města jeho odvolání. Vyčítali mu administrativní pochybení a finanční nesrovnalosti související se stěhováním dětského oddělení Knihovny Františka Kožíka do nových prostor v Panském domě v centru města.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související