Po létech se přiznal k vraždě dívky v Brně, dnes dostal 12 let vězení

Na dvanáct let poslal dnes Krajský soud v Brně do vězení nebezpečného devianta Zdeňka Tesaře za třináct let starou vraždu osmnáctileté dívky. Seznámil se s ní náhodně na diskotéce v centru Brna a ona pak s ním šla do jeho bytu. Tam muž trpící agresivním sadismem s nekrofilní složkou oběť uškrtil a pak se neúspěšně pokusil o pohlavní styk. O několik dní později tělo nenápadně odnesl do kontejneru a podle poznatků státní zástupkyně skončilo na skládce.

Případ je výjimečný tím, že Tesař se k vraždě přiznal letos ve vězení, kde si odpykává desetiletý trest za jinou vraždu mladé ženy. Tam mu došlo, že je nebezpečný a odhalením svého prvního skutku se asi chtěl dovolat pomoci odborníků. "Dozvěděl se ze znaleckých posudků jakou diagnózou trpí. Na základě toho se doznal, protože si byl vědom co může následovat po propuštění z výkonu trestu."

Podle advokáta Vojtěcha Hrozy dokonce uvažoval i o dobrovolné kastraci: "Říkal jsem mu, že to je naprosto krajní řešení. Navrhoval jsem, aby se podrobil odborné léčbě. Ta mu byla nařízena už v rámci trestu za druhou vraždu. Krajský soud v Brně ji proto dnes znovu nenařizoval.

Spustit audio