Po Baťově kanále s Českým rozhlasem Brno

30. květen 2014

Český rozhlas Brno navázal na loňskou plavbu po Baťově kanále. I letos jste si spolu s námi mohli prohlédnout část této nevšední památky a užít si na palubě i mimo ni příjemný den. 12. června se plulo v úseku Babice – Napajedla.

Na lodi účastníky provázela lidová hudba i víno - hraje CM Dolňáci, víno dodaliZámecké sklepy Strážnice. Vyplouvalo se v 10:00 a kolem polednebyl cíl v Napajedlech.

Tam účastníky i místní čekal bohatý program - od 12:30 po celé odpoledne střídavě vystupovali folklórní soubor Radovan a dixielandová kapela Jazz Book. Od 14:00 jste mohli být při živém vysílání pořadu Rendez-vous Českého rozhlasu Brno přímo z přístaviště. V průběhu odpoledne bylo také možno navštívit radniční věž, na místě bylo občerstvení či prezentace půjčovny a servisu kol a inline bruslí.

autor: Marek Zouhar
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.