Plzeň hostí mezinárodní turnaj ve florbalu na elektrických vozících

28. březen 2024 17:25

V Plzni se o Velikonocích koná mezinárodní turnaj ve florbalu na elektrických vozících. Je to vůbec poprvé, kdy se toto mezinárodní klání odehraje v České republice mimo Prahu.

SK Indians Plzeň

Plzeň zažije jednu ze svých premiér. Poprvé v historii tady bude Mezinárodní turnaj Powerchair Hockey, tedy florbalu na elektrických vozících. Je to jediný kolektivní sport pro osoby s největším tělesným omezením. V České republice už se mezinárodní turnaj konal několikrát, teď ale bude vůbec poprvé mimo Prahu. Pořádá ho spolek Lenox ve spolupráci s Českým PARA sportem.

Pilsen Powerchair open

Na turnaj se chystá deset týmů, sedm je zahraničních – přijíždějí z Belgie, Německa nebo Itálie. Zúčastní se samozřejmě i domácí SK Indians Plzeň. Jedním hráčů týmu a zároveň předseda organizačního výboru mezinárodního turnaje je Lukáš Kroupa. Ten prozradil, že příprava takové akce není vůbec jednoduchá. „Největší výzvou bylo sehnat adekvátní ubytování pro soutěžící s nejtěžším tělesným handicapem. Naštěstí se to povedlo, většina bude bydlet v Plzni, ale někdo i v Třemošné.“ Plzeňský tým při soutěži počítá s velkou konkurencí, ale je připravený dát do turnaje všechno.

Slavnostní zahájení a rozlosování je na programu 29. března v 18 hodin v DEPO2015. Zápasy se pak odehrají v sobotu a v neděli vždy od 10 do 17 hodin v hale Lokomotiva.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio