Pivovarský guláš

V Kyjovském pivovaru to žije! S úctou k rodinné tradici tamní šéfkuchař vybral do Apetýtu jeden klasický recept. Pojďte si uvařit Pivovarský guláš Miroslava Ratuského.

Potřebovat budete následující suroviny:

  • 750g hovězího zadního
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo
  • rajský protlak
  • sůl, pepř, kmín, sladkou mletou papriku, majoránku
  • pivo – Kyjovskou světlou Kateřinu 10 %
  • perník na strouhání
  • domácí pivní chléb

Postup:

  1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme kmín, rajský protlak, mletou papriku, sůl, pepř, hovězí maso a dusíme do změknutí masa.
  2. Poté maso vyjmeme a do základu přidáme prolisovaný česnek, pivo a nastrouhaný perník, podusíme a dle potřeby přidáme pomletý domácí pivní chléb.
  3. Na závěr dochutíme majoránkou, popřípadě ještě solí a pepřem dle chuti.
  4. Podáváme ideálně s kynutým knedlíkem.

A pokud byste po tomto obědě měli chuť na procházku, nedaleko Kyjova můžete navštívit větrný mlýn v Bukovanech. Ostatně tomuto kraji se často říká moravské Toskánsko. Ideální je toulat se tady na kole nebo s fotoaparátem v ruce.

Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu: gourmetjiznimorava.cz

Související