Pivovarský guláš
Do světa gulášů opět míříme s profesionálním kuchařem Janem Rimplerem.
Na Pivovarský guláš budete potřebovat (4 porce):
- asi kilo hovězí kližky
- 500g hovězích jater
- 800g oloupané cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 0,5 l piva
- 2 krajíce chleba
- ½ l vody nebo vývaru (půl litru vody nebo vývaru)
- sůl, pepř, česnek na ochucení
- příloha: čerstvý kmínový chléb
Postup:
- Na sucho rozpálíme kastrol.
- Přidáme tuk a poté nakrájenou cibuli.
- Jakmile je cibule orestovaná dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku.
- Párkrát zamícháme a přidáme na kostky nakrájenou kližku.
- Játra přidáme později.
- Jakmile se maso se zatáhne, zalijeme ho pivem.
- Poté dusíme.
- Asi po dvaceti minutách, až bude maso téměř hotové, přidáme hovězí játra.
- Ta pak potřebují asi dalších deset minut.
- Dosolíme, dopepříme a přidáme drcený kmín.
- U pivovarského guláše můžeme zahustit dva dny starým chlebem, který nadrobíme nebo nastrouháme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.