Pivovarský guláš

Do světa gulášů opět míříme s profesionálním kuchařem Janem Rimplerem.

Na Pivovarský guláš budete potřebovat (4 porce):

  • asi kilo hovězí kližky
  • 500g hovězích jater
  • 800g oloupané cibule
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 0,5 l piva
  • 2 krajíce chleba
  • ½ l vody nebo vývaru (půl litru vody nebo vývaru)
  • sůl, pepř, česnek na ochucení
  • příloha: čerstvý kmínový chléb

Postup:

  1. Na sucho rozpálíme kastrol.
  2. Přidáme tuk a poté nakrájenou cibuli.
  3. Jakmile je cibule orestovaná dozlatova, přidáme sladkou mletou papriku.
  4. Párkrát zamícháme a přidáme na kostky nakrájenou kližku.
  5. Játra přidáme později.
  6. Jakmile se maso se zatáhne, zalijeme ho pivem.
  7. Poté dusíme.
  8. Asi po dvaceti minutách, až bude maso téměř hotové, přidáme hovězí játra.
  9. Ta pak potřebují asi dalších deset minut.
  10. Dosolíme, dopepříme a přidáme drcený kmín.
  11. U pivovarského guláše můžeme zahustit dva dny starým chlebem, který nadrobíme nebo nastrouháme.
zdroj: Jan Rimpler