Pivní pomazánka se sýrem
Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem. Recept, který s oblibou svým hostům servírují v Pivovarské restauraci HoZpoda ve Znojmě.
Osobně ho pro naše vysílání vybral pan Miroslav Harašta. Pokud byste se stihli do Znojma vypravit ještě v těchto svátečních dnech, určitě nevynechejte centrální náměstí s krásnou vánoční výzdobou i ohradou s živými ovečkami.
Na pivní pomazánku budete potřebovat:
- 125 g hermelínu
- 125 g olomouckých syrečků
- 1 ks cibule
- 1 lžíci změklého másla
- špetku mletého kmínu
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- špetku soli a pepře
- 4 lžíce piva
Postup:
- Sýry nakrájíme na malé kousky a společně s máslem je rozmačkáme.
- Přidáme najemno nasekanou cibulku, sladkou mletou papriku, mletý kmín a pivo.
- Vše důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
- Necháme přes noc odležet a druhý den můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo s topinkami.
Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.
Související
-
Řecká pomazánka ze žlutého hrachu
V Apetýtu pro vás i dnes máme tip na pomazánku. Tentokrát k ní budeme potřebovat žlutý půlený hrách. Jde totiž o řeckou pomazánku zvanou fava.
-
Pomazánka z pečených paprik
V pondělním Apetýtu pro vás máme další pomazánkový recept. Naší hlavní ingrediencí jsou tentokrát papriky.
-
Celerová pomazánka s nivou
Naší hlavní ingrediencí dnes bude celer. Možná jste jím, stejně jako mnozí další, v dětství opovrhovali. V našem jídelníčku by ale rozhodně chybět neměl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.