Pivní pomazánka se sýrem

Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem. Recept, který s oblibou svým hostům servírují v Pivovarské restauraci HoZpoda ve Znojmě. 

Osobně ho pro naše vysílání vybral pan Miroslav Harašta. Pokud byste se stihli do Znojma vypravit ještě v těchto svátečních dnech, určitě nevynechejte centrální náměstí s krásnou vánoční výzdobou i ohradou s živými ovečkami.

Na pivní pomazánku budete potřebovat:

  • 125 g hermelínu
  • 125 g olomouckých syrečků
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíci změklého másla
  • špetku mletého kmínu
  • 1 lžičku sladké mleté papriky 
  • špetku soli a pepře
  • 4 lžíce piva

Postup:

  1. Sýry nakrájíme na malé kousky a společně s máslem je rozmačkáme.
  2. Přidáme najemno nasekanou cibulku, sladkou mletou papriku, mletý kmín a pivo.
  3. Vše důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Necháme přes noc odležet a druhý den můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo s topinkami.

Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na webu gourmetjiznimorava.cz.

Související

  • Řecká pomazánka ze žlutého hrachu

    V Apetýtu pro vás i dnes máme tip na pomazánku. Tentokrát k ní budeme potřebovat žlutý půlený hrách. Jde totiž o řeckou pomazánku zvanou fava.

  • Pomazánka z pečených paprik

    V pondělním Apetýtu pro vás máme další pomazánkový recept. Naší hlavní ingrediencí jsou tentokrát papriky.

  • Celerová pomazánka s nivou

    Naší hlavní ingrediencí dnes bude celer. Možná jste jím, stejně jako mnozí další, v dětství opovrhovali. V našem jídelníčku by ale rozhodně chybět neměl.