Páteční Noční linka: A jdeme vařit - nejoblíbenější guláše u vás doma!
Máte rádi guláše a vaříte je často? Nebo si je dáváte spíše třeba v hospůdce, když jste na nějakém výletě, či v zimě na horách? A vaříte rádi guláše z masa nebo jen zeleninové? Jsou vaše guláše spíše velmi pikantní až pálivé, nebo velmi jemné, aby je mohly jíst i děti? A dáte nám nějaký zajímavý recept, abychom rozšířili rejstřík třeba už těch u nás oblíbených? A co takový pastiňák....už jste ho vyzkoušeli právě na guláš?
Co si budeme namlouvat, v naší zemi jsou guláše velmi oblíbeným jídlem a vaří se také na milióny způsobů. Nemusí být vždy z masa. Někdo je vaří na sporáku, jiný v troubě a další zase venku v přírodě v kotlíku a na ohni. A kolik druhů koření, možná i tolik druhů gulášů. Tak jaký nejraději vaříte vy u vás doma?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.