Pastor undergroundu, pedagog, zpěvák i spisovatel Ladislav Heryán hostem cyklu Divadlo V podkroví

26. únor 2018
Divadlo V podkroví

Český rozhlas Hradec Králové pro vás ve spolupráci s Klicperovým divadlem připravil staronový cyklus Divadlo V podkroví. 

Herci Klicperova divadla si pravidelně před rozhlasový mikrofon zvou zajímavé hosty. V pondělí 26. února bude od 18 hodin hostitelem nový člen uměleckého souboru Kryštof Bartoš. Jeho pozvání přijal římskokatolický kněz a pedagog Ladislav Heryán.

Dr. Ing. Ladislav Heryán, ThD., je knězem římskokatolické církve a řeholníkem kongregace salesiánů. Pochází z Petřvaldu, od roku 2002 působí v Praze. Věnuje se vyučování, práci s mládeží, je znám též jako "pastor undergroundu".

Co by doporučil lidem, kteří mají problém najít si čas na modlitbu?

„Každý to máme jinak. V životě mohou být období, kdy to skutečně problémem být může, to je pravda. Já si myslím, že by si člověk měl vypěstovat návyk věnovat denně pár minut jenom Bohu tak, jako jich denně věnuje třeba svým zubům. Třeba k tomu stačí vstát o pár minut dřív," usmívá se Ladislav Heryán.

A dodává: já jsem kněz a svůj život si řídím sám, těžko tedy mohu někomu něco doporučovat. Jestliže si někdo na modlitbu nemůže najít čas, zřejmě se ve skutečnosti modlit nechce. Všechno to je „v hlavě".

Nenechte si ujít příjemně strávenou hodinku plnou zajímavého vyprávění včetně pár písniček.

02487636.jpeg
autoři: Milan Baják , Klicperovo divadlo Hradec Králové
Spustit audio