Panská paštika

Dnes pro vás máme tip na lahodnou jemnou domácí Panskou paštiku.

Budete potřebovat:

  • 750 g mletého vepřového a hovězího masa
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 1 svazek petrželové nati
  • 2 stroužky česneku
  • 2 chilli papričky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 konzerva oloupaných naložených rajčat (asi 380 g)
  • 175 g čerstvé tučnější slaniny
  • sůl 
  • pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Postup:

  1. Mleté maso promícháme se strouhankou a vejci.
  2. Do směsi také zamícháme najemno nasekanou petrželovou nať.
  3. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme najemno nasekaný česnek a chilli papričky.
  4. Přidáme rajčata a dusíme asi 10 minut bez pokličky na středním plameni.
  5. Nakonec umixujeme na pyré.
  6. Na plátky nakrájenou slaninou vyložíme pečící formu vhodnou na paštiku (vhodná je uzavíratelná).
  7. Mleté maso smícháme se zeleninou, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a vložíme do formy na paštiku.
  8. Uzavřeme a vaříme asi 1 a ½ hodiny ve vodní lázni.
  9. Necháme vychladnout a podáváme s pečivem, zeleninou či různými omáčkami.