Panská paštika
Dnes pro vás máme tip na lahodnou jemnou domácí Panskou paštiku.
Budete potřebovat:
- 750 g mletého vepřového a hovězího masa
- 100 g strouhanky
- 2 vejce
- 1 svazek petrželové nati
- 2 stroužky česneku
- 2 chilli papričky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 konzerva oloupaných naložených rajčat (asi 380 g)
- 175 g čerstvé tučnější slaniny
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
- Mleté maso promícháme se strouhankou a vejci.
- Do směsi také zamícháme najemno nasekanou petrželovou nať.
- V hrnci rozpálíme olej a osmahneme najemno nasekaný česnek a chilli papričky.
- Přidáme rajčata a dusíme asi 10 minut bez pokličky na středním plameni.
- Nakonec umixujeme na pyré.
- Na plátky nakrájenou slaninou vyložíme pečící formu vhodnou na paštiku (vhodná je uzavíratelná).
- Mleté maso smícháme se zeleninou, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a vložíme do formy na paštiku.
- Uzavřeme a vaříme asi 1 a ½ hodiny ve vodní lázni.
- Necháme vychladnout a podáváme s pečivem, zeleninou či různými omáčkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.