Otrokovická radnice zřídila rouškovou pasáž

Od pátku 20. března si v Otrokovicích mohou občané před první budovou Městského úřadu Otrokovice v rouškové pasáži bezplatně vyzvednout bavlněnou roušku.

Roušky budou průběžně doplňovány ze zásob, které šijí městem organizovaní dobrovolníci. „Prosíme však o pochopení, pokud by bylo zrovna prázdno,“ řekla starostka Hana Večerková z hnutí ANO.

Roušková pasáž v Otrokovicích

„Tímto také prosíme ty, kteří mají roušky navíc a nenajdou pro něj uplatnění ve svém okolí, aby využili i této možnosti, jak je poslat dál. Pokud můžete, dejte roušku do igelitového sáčku,“ vyzvala veřejnost starostka.

Poděkování podle ní patří všem, kteří k celé situaci přistupují zodpovědně, nosí roušku a venku se pohybují v nezbytných případech. Městská policie při obchůzkách městem narazila pouze na jednotlivce, kteří se tímto způsobem nechrání a zároveň tak ohrožují své okolí.

Čtěte také

„Zatím tyto lidi na tuto povinnost upozorňujeme. Problém je u lidí bez přístřeší, kterým roušky rozdávají naši strážníci,“ přiblížil velitel otrokovické městské policie Tomáš Gromus. „Strážníci mají u sebe roušky navíc a v případě nouze jsou schopni je poskytnout i seniorům a komukoliv, kdo rouškou vybaven není,“ doplnila starostka.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související