Od klasiky po punk, od minulosti k novátorství. Přijďte na Fajnšmekry v Sedmičce!

30. leden 2024

V roce stého výročí svého založení chystá Český rozhlas Brno sérii besed, koncertů a performancí nazvanou Fajnšmekři. Už svým názvem série naznačuje, že při ní půjde o spíše výjimečné počiny a akce pro náročnější publikum.

Fajnšmekři se budou snažit svým obsahem připomenout, že Český rozhlas Brno v průběhu své historie byl mnohokrát výrazným centrem kulturního dění a inovátorem v prosazování méně zavedeného mediálního nebo obecně kulturního obsahu i forem.

Co vás tedy čeká? Zhruba jednou měsíčně vystoupí ve Studiu 7 Českého rozhlasu Brno umělec, tvůrce nebo performer, který bude prezentovat svou tvorbu, kterou jinak ve vysílání ani při běžných akcích brněnského rozhlasu nepotkáte.

Pokud máte zájem o (možná trochu) náročnější rozplétání zdrojů hudby, nenechte si tuhle party ujít! Moderuje Jaromír Ostrý.

Rezervujte si svoje místo na e-mailu koncertybrno@rozhlas.cz nebo ve všední dny od 9 do 16 hodin na tel. 726 465 151. Kapacita míst je omezena.

Místo konání: Studio 7 Českého rozhlasu Brno, Beethovenova 4, Brno

Letošní fajnšmekři

  • 9. února – Miloš Štědroň (Od Janáčka po Baladu pro banditu, vstup zdarma)
  • 8. března – Nikola Mucha solo (staré i nové písně a navíc slam poetry, vstupné: 100 Kč, začátek v 19h)
  • 2. dubna – Toulky českou minulostí (autoři a tvůrci rozhlasového pořadu tak, jak je chcete znát i možná neznáte, vstupné: 50 Kč, začátek v 18h)
  • 24. dubna – Nicole Zuraitis Jazz Trio (americká zpěvačka dvakrát nominovaná na Grammy a její špičkový moderní jazz, vstupné: 100 Kč, začátek v 19h)
  • 18. května – Rozhlasové lásky Honzy Daleckého (znalec swingu a jazzu Honza Dalecký se vzpomínkami, hostem a kuriozitami z archivu, vstupné: 50 Kč, začátek v 17h)
autor: Marek Zouhar
Spustit audio