Obalované pusinky

V dalších apetýtových receptech vás opět zveme k radám a tipům českého pekaře a cukráře Josefa Maršálka. Tentokrát se zaměříme na to, jak správně postupovat při tvorbě sněhového pečiva jako jsou například pusinky nebo laskonky.   

K radám Josefa Maršálka přidáme recept z rodinného archivu naší moderátorky Jarky Vykoupilové – recept na obalované pusinky podle její babičky Alžběty. 

Jak na to?

  1. Na 1 bílek vždy dáváme 5 dkg cukru krystalu – množství si zvolíme podle počtu strávníků
  2. Nad párou ušleháme sníh s cukrem.
  3. Lžící hmotu vhazujeme do rozemletých ořechů nebo kokosu a pokládáme na plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme nejprve na 150 stupňů a po 15 minutách zmírníme žár na 120 stupňů.
  5. Hotové pusinky jsou na dotek pevné a rozplývají na jazyku.

Související